Opa Kitty: "Ik droomde dat ik de daders doodschoot"

Nu maandag - op 4 december 2017 - is het exact 10 jaar geleden dat agente Kitty Van Nieuwenhuysen (23) in Lot bij Beersel werd doodgeschoten. Haar opa Alphons herinnert zich die dag nog heel erg goed.

"Ze is gestorven op 4 december 2007. Een dag later zou ze 24 jaar zijn geworden." Alphons heeft het nog steeds moeilijk met de dood van zijn enige kleinkind, maar hij praat graag over Kitty. "Als kind speelde Kitty al graag politie en dief. Ik was dan de dief. Ze sloot me dan op in het toilet. Ik had de sleutel natuurlijk wel verstopt", lacht Alphons. "Ik heb haar de dag ervoor nog gezien. Ze was een beetje ziekjes, een verkoudheid, dus ik raadde haar aan om thuis te blijven. Maar ze wilde haar collega's niet in de steek laten. Diezelfde nacht hebben ze haar doodgeschoten."

In de familie wordt er weinig gesproken over die fatale dag. "Da's beter zo, anders komt er te veel verdriet naar boven." Of hij kwaad is op de moordenaars van zijn kleindochter? "Je kan moeilijk kwaad zijn op mensen die je niet kent. Ik heb wel eens gedroomd dat ik hén had doodgeschoten." (lacht)

 

Meest gelezen