Oscar and the Wolf
Concertphotographers.be

Oscar and the Wolf met 6 nominaties grote favoriet voor MIA's

Oscar and the Wolf is met 6 nominaties de grote favoriet voor de MIA's, de Music Industry Awards waarvoor Kunstenpunt en de VRT vanochtend de genomineerden bekendgemaakt hebben. De MIA's worden op dinsdag 30 januari uitgereikt in Paleis 12 in Brussel, de show is ook live te volgen op Eén. 

Max Colombie, de man achter Oscar and the Wolf, bracht dit jaar zijn tweede album uit. "Infinity" was de langverwachte opvolger van zijn succesdebuut "Entity".  Oscar and the Wolf is genomineerd in de categorieën album, auteur/componist, live act, pop, solo man en videoclip. 

Soulwax (foto in tekst) is de tweede grote kanshebber met vijf nominaties. De broers Stephen en David Dewaele maakten in 2017 een "comeback" als Soulwax met het album "From Deewee", waarvoor ze samenwerkten met drie drummers. Soulwax kan prijzen in de wacht slepen in de categorieën album, artwork, dance, live act en videoclip. Ook Stuff. heeft vijf nominaties: alternative, artwork, groep, live act en muzikant (Lander Gyselinck). 

"Urban" is nieuwe categorie

Rapster Coely (foto in tekst) mag 4 nominaties noteren. Zij is genomineerd in de categorieën solo vrouw, album ("Different waters") en artwork. Daarnaast neemt ze het in de nieuwe categorie "urban" op tegen Roméo Elvis, Zwangere Guy en Brihang. 

Concertphotographers.be

Bazart, Amenra, Bart Peeters, Millionaire en Niels Destadsbader verzamelden elk drie nominaties. Opvallend: Tamino, toch een van de revelaties van 2017, werd slechts twee keer genomineerd: in de categorieën doorbraak en solo man. Hij is bekend van de singles "Habibi" en "Cigar", maar heeft voorlopig wel enkel een EP gemaakt. 

Lindsay, Niels Destadsbader, De Romeo's en Willy Sommers zijn de genomineerden in de categorie Vlaams populair. Destadsbader is ook genomineerd in de categorie Nederlandstalig. Daarin neemt hij het op tegen Bart Peeters, Brihang en Bazart.  Bazart was tijdens de vorige editie nog de grote winnaar, met 5 MIA's. 

Hit van het jaar voor Blanche, Milo Meskens, Regi of Van Echelpoel?

In de categorie "hit van het jaar" nemen Blanche -die voor ons land deelnam aan het Songfestival- ("City lights", foto in tekst), Milo Meskens ("New beginning"), Regi ("Where did you go (summer love)") en Van Echelpoel ("Ziet em duun") het tegen elkaar op.

Het publiek kan vanaf vandaag tot en met zondag 10 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën alternative, dance, doorbraak, groep, Nederlandstalig, solo vrouw, solo man, urban, Vlaams populair en hit van het jaar.  De muzieksector beslist wie de MIA's krijgt in de categorieën album, artwork, auteur/componist, live act, muzikant en videoclip. 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De MIA's worden op dinsdag 30 januari uitgereikt in Paleis 12 in Brussel. De show wordt ook live uitgezonden op Eén.  Voor deze elfde editie zijn 35 groepen en artiesten genomineerd waarvan er 13 nog nooit eerder genomineerd werden. Tickets zijn beschikbaar via mias.een.be.

Meest gelezen