Religieuze organisaties naar Grondwettelijk hof vanwege verbod op onverdoofd slachten

Religieuze vrijheid is geen vrijgeleide voor dierenleed. Dat zegt onafhankelijk Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum in reactie op de beslissing van de Belgische moslimorganisaties om naar het Grondwettelijk hof te stappen om het verbod op onverdoofd slachten aan te vechten. Ook joodse organisaties hebben het verbod aangevochten.   

Sanctorum wijst er op dat religieuze gemeenschappen via overleg worden betrokken bij de invoering van het verbod. "Met het mordicus vasthouden aan onverdoofd slachten én naar het Grondwettelijk hof stappen, schieten deze organisaties overleg met de overheid zelf af. Je kan niet én overleggen én juridisch procederen." Volgens het Vlaams parlementslid zouden organisaties die religieuze gemeenschappen vertegenwoordigen een brug moeten vormen tussen moslims en joden enerzijds en de rest van de samenleving anderzijds. "Door een decreet aan te vechten dat gestemd werd door nagenoeg het gehele parlement, nemen zij afstand van die brugfunctie."

Meest gelezen