Scala aangekomen in China

Het meisjeskoor Scala uit Aarschot is voor het eerst in China te gast. Vanavond zingen ze in Peking het eerste van vier concerten.

Het verre oosten is geen onbekende voor Scala. De groep trad al op in Japan, twee keer in Zuid-Korea en ook in Singapore. Maar nu is dus voor het eerst China aan de beurt. Vandaag staat Scala in Peking, morgen treden ze op in Shangai en ook zondag en maandag volgen nog concerten. Intussen maken de leden van het koor kennis met de Chinese cultuur in Peking. En gisteren mochten ze nog een laatste keer repeteren in de Belgische Ambassade in Peking (lees verder onder video).

Het artiestenbureau vroeg Scala naast de eigen songs ook wat lokaal repertoire te brengen. "We deden dat eerder al in Japan en Zuid-Korea, maar in vergelijking met die talen is het Chinees door de ingewikkelde intonatie veel moeilijker. We zullen ons daarom beperken tot maximaal twee à drie Chinese liedjes", aldus koorleider Steven Kolacny.     

Foto's en video: Scala

Meest gelezen