Stad Brussel verbiedt opnieuw betoging tegen politiegeweld

De stad Brussel verbiedt opnieuw de betoging tegen politiegeweld van de beweging Campagne Stop Répression die morgen zou plaatsvinden op het Rouppeplein. De reden voor het verbod zijn dezelfde als de vorige keer. De organistie heeft opnieuw geen officiële aanvraag ingediend. Hoewel zij dat tegenspreken. 

Een eerst betoging tegen politiegeweld van de beweging was gepland op 29 november maar werd geweigerd. Nadat de beweging aankondigde om de betoging te hernemen op 2 december, wordt ook deze opnieuw verboden door de stad Brussel.     

"Er is opnieuw geen officiële aanvraag ingediend", klinkt het op het kabinet van burgemeester Philippe Close. "De stad probeerde met hen in contact te komen om hen uit te leggen dat we na de rellen - en met Winterpret in het achterhoofd - niet zomaar betogingen toelaten die niet officieel worden aangevraagd."

Geen verbod gezien, dus de betoging gaat door

Campagne Stop Répression

Bij Campagne Stop Répression klinkt een volledig ander verhaal en wordt verteld dat er na een officiële aanvraag zowel donderdag als vrijdag werd samengezeten met politie en een afgevaardigde van de stad Brussel. "We hebben daar onze wil uitgesproken om te verzamelen op het Rouppeplein komende zaterdag, maar de politie heeft ons verteld dat ze de betoging weigerde", vertelt Antoine, woordvoerder van de beweging. "We hebben nog geen gemeentelijk verbod gezien, dus tot we dat zien, gaat de betoging in onze ogen wel door."

Meest gelezen