Studio 100 neemt animatiebedrijf uit New York over dat al 21 Emmy's won

Studio 100 heeft Little Airplane Productions overgenomen, een animatiebedrijf uit New York dat al heel wat internationale prijzen won, waaronder 21 Emmy Awards. 

Het bedrijf is bekend van series als "The small potatoes", een aardappelgezin dat al zingend vertelt over zijn avonturen. Little Airplane Productions werkt nauw samen met Disney, Nickelodeon, Universal, Amazon en Netflix. 

De overname van een bedrijf in de VS is een nieuwe mijlpaal voor Studio 100. Eerder kocht het bedrijf van Hans Bourlon en Gert Verhulst al twee Duitse firma's. "Ik heb al jaren veel bewondering voor hun werk", zegt Hans Bourlon. "Het bedrijf is uniek. Het heeft een verbazingwekkende creatieve kracht en heeft de meest fantastische series en liedjes geproduceerd. Mijn absolute favoriet is "The potato train" van "The small potatoes" (zie video hieronder)." Volgens Bourlon kan een reeks als deze ook op de Vlaamse televisie uitgezonden worden. 

Little Airplane Productions werd in 1999 opgericht door Josh Selig. Hij begon zijn carrière als acteur voor "Sesame Street" en werd later producer van de reeks. Intussen heeft hij tal van kinderproducties gemaakt, zowel in de VS als in China. Selig gaat nu nauw samenwerken met Hans Bourlon en met Hans Ulrich Stoef, CEO van Studio 100 Media.

Little Airplane Productions blijft zich concentreren op het ontwikkelen en realiseren van nieuwe projecten, in nauwe samenwerking met Studio 100 Animation in Parijs en Flying Bark Productions in Sydney.  Studio 100 Media (München) zorgt voor de internationale verkoop van content en de exploitatie van licenties en merchandising en voor de wereldwijde distributie van nieuwe merken en producties.

Hoeveel Studio 100 betaald heeft voor de overname, is niet bekend.  Het bedrijf verwacht wel dat het door deze overname grote, internationale stappen vooruit zal zetten in de wereld van het kinder- en familie-entertainment. 

Meest gelezen