Minderjarige geplaatst in gesloten instelling na rellen Muntplein

Er is opnieuw een minderjarige jongen opgepakt die betrokken was bij de rellen aan het Muntplein in Brussel op 15 november 2017. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De jongen is intussen geplaatst in een gesloten instelling. 

Het gaat om een 15-jarige jongen uit Dilbeek, die reeds gekend was bij het parket. De jongen werd geïdentificeerd na analyse van verschillende camerabeelden. Op die beelden is te zien hoe hij een verkeersbord en een hek in de richting van de politie gooit en de ruiten van een auto, een winkel en de bibliotheek vernielt. 

Het parket had de plaatsing van de jongen in een gesloten instelling gevraagd. Dit voor gewapende weerspanningheid in bende, vernieling in bende, beschadiging van een voertuig en illegale wapendracht. Intussen is de jongen door de jeugdrechter geplaatst. 

In totaal zijn er nu zeven minderjarigen opgepakt voor de rellen op het Brusselse Muntplein. Daar mondde op 15 november een samenkomst voor het internetfenomeen Vargasss92 uit in een confrontatie tussen de politie en de jongeren. 

Meest gelezen