Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

"Onwaarschijnlijk dat kerstmarkt van Potsdam doelwit was van terroristen"

De politie van de Duitse deelstaat Brandenburg heeft geen enkele aanwijzing gevonden voor een terroristisch aanslag in Potsdam. Gisteren werd er een verdacht pakket opgemerkt in de buurt van een kerstmarkt in de hoofdstad van Brandenburg. In de vooravond werd duidelijk dat het pakket geen ontstekingsmechanisme had.

De politie van de Duitse deelstaat Brandenburg heeft gemeld dat het onwaarschijnlijk is dat het verdachte pakje dat gisteren nabij een kerstmarkt werd ontdekt, deel uitmaakt van een "terroristisch complot".

"Uit onze huidige bevindingen blijkt dat het onwaarschijnlijk is dat de kerstmarkt een doelwit was", schrijft de politie van Brandenburg op Twitter.

De kerstmarkten in de Duitse deelstaat Brandenburg blijven open, maar de veiligheidsmaatregelen zijn wel opgedreven. De politie heeft extra agenten ingezet om een oogje in het zeil te houden. Er is in heel Duitsland sowieso een verhoogd toezicht op de kerstmarkten, nadat vorig jaar een man ingereden was op een kerstmarkt in Berlijn. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven.

Meest gelezen