"Schrijfmarathon van Amnesty International levert echt resultaat op"

In Antwerpen is de Schrijfmarathon van Amnesty International van start gegaan. Het startevent in de Karel de Grote-Hogeschool aan de Groenplaats in Antwerpen ging vanmiddag van start en duurt twaalf uur lang. De actrice Bieke Ilegems is de ambassadrice van de Schrijfmarathon. "Ik heb niet getwijfeld om ambassadrice te worden, want de briefschrijfacties leveren echt resultaat op", zegt Ilegems.

De Schrijfmarathon van Amnesty International is vanmiddag feestelijk op gang geschoten met een event in de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. Tot middernacht zijn er heel wat muziekoptredens. Ook de twee overlevende leden van de "Angola 3" nemen deel aan de Schrijfmarathon.

De actrice Bieke Ilegems is de ambassadrice van de Schrijfmarathon in Vlaanderen. "Ik heb geen seconde getwijfeld om mij te engageren als ambassadeur van de schrijfmarathon, omdat het over de rechten van mensen gaat en omdat de briefschrijfacties echt resultaat opleveren", zegt Ilegems.

Ilegems verwijst onder meer naar gevangenen die gratie krijgen of worden vrijgelaten, een onderzoek dat wordt gestart naar foltering, een oneerlijk proces dat wordt overgedaan en wetten die worden herschreven of ingetrokken.

"Het gaat echt heel breed met veel resultaat. Ik vind het heel belangrijk om daar aan mee te werken", besluit Bieke Ilegems.

Nog de hele maand december schrijven vrijwilligers van Amnesty International en sympathisanten brieven en kaartjes voor mensen en groepen van wie de mensenrechten zwaar geschonden worden.

Meest gelezen