Videospeler inladen...

Amerikaanse Senaat keurt belastingshervorming Trump goed

In Amerika heeft de Senaat een pakket ingrijpende belastingshervormingen goedgekeurd. Dat is een grote overwinning voor president Donald Trump.

Er moeten wel nog enkele aanpassingen aan het pakket gebeuren maar dat president Trump nu een meerderheid op de been kreeg in de Senaat voor zo'n belangrijke hervorming is opmerkelijk. Eerdere voorstellen haalden het immers niet. 

De stemming was heel nipt: 51 voorstemmen tegen 49 tegenstemmen. Hoe het ook zij: deze overwinning is een opsteker voor Trump en zijn Republikeinen, die na de stemming in de Senaat applaudiseerden.

Rijken

Door de belastinghervorming zullen rijkere Amerikanen en bedrijven  minder belastingen moeten betalen. Het volledige pakket is goed voor maar liefst 1,5 biljoen dollar.

Met de hervormingen willen de Republikeinen, de partij van president Trump, de economie verder aanzwengelen. Ze zeggen dat alle Amerikanen baat zullen hebben bij de hervorming.

Tijdens de stemming in de Senaat werd werd ook goedgekeurd dat er naar olie mag worden geboord bij een natuurgebied in het noorden van Alaska.

Meest gelezen