Bart De Wever: "Accipere quam facere praestat iniuriam"

De burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) heeft vanmiddag met een Latijnse spreuk van Cicero gereageerd op een peiling van Het Nieuwsblad na de hele heisa over zijn bezoek aan 't Fornuis. De uitdrukking betekent zoveel als: "Het is beter onrecht te ondergaan dan te begaan". De Wever interpreteert de uitslag van de peiling waarin zijn partij de grootste blijft, als een overwinning voor zijn partij.

De burgemeester van Antwerpen Bart De Wever interpreteert de uitslag van een peiling van Het Nieuwsblad over het stemgedrag in Antwerpen als een overwinning voor zijn partij. De krant voerde de peiling uit twee weken nadat de nieuwssite Apache bekendgemaakt had dat De Wever samen met een deel van het schepencollege van Antwerpen aanschoof aan de dis van het verjaardagsfeest van bouwlobbyist Erik Van der Paal van Land Invest Group.

Nadat het bezoek bekendgemaakt werd, escaleerde een opbod van moddergooien tussen meerderheid en oppositie. Tom Meeuws (SP.A) van de Antwerpse kartellijst Samen schreef een striemende opiniebijdrage over de banden tussen het stadsbestuur en de bouwpromotoren, maar kwam zelf onder vuur te liggen voor zijn veelvuldige contacten met bouwpromotoren met zijn consultingbedrijf.

Daarop reageerde De Wever met de boodschap dat "boontje om zijn loontje komt" en Wouter Van Besien van Groen eiste een gesprek met zijn kartelpartner Meeuws. Samen heeft beslist om door te gaan met de lijst en Tom Meeuws heeft zijn werk als consultant stopgezet.

Vandaag gebruikt Bart De Wever (N-VA)  een Latijnse spreuk van de filosoof Cicero om te reageren op de resultaten van een peiling van Het Nieuwsblad en bij uitbreiding op de hele heisa. "Accipere quam facere praestat iniuriam" (Het is beter onrecht te ondergaan dan te begaan), klinkt het.

Meest gelezen