Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Drie kaderleden van cementbedrijf "dat IS indirect financierde" beschuldiging gesteld

In het onderzoek naar de activiteiten van het Franse cementbedrijf Lafarge in Syrië, zijn vrijdag in Parijs drie kaderleden in beschuldiging gesteld.  

Lafarge wordt ervan verdacht terreurgroep IS indirect gefinancierd te hebben. De drie waren woensdag in hechtenis genomen. Twee van hen werden onder rechterlijk toezicht geplaatst, terwijl de derde in voorlopige hechtenis zit. Lafarge, inmiddels LafargeHolcim, zou sommen geld betaald hebben om zijn Syrische fabriek draaiende te houden. Midden november vielen speurders in hetzelfde onderzoek al binnen bij de Belgische investeringsmaatschappij Groep Brussel Lambert (GBL) van miljardair Albert Frère, een belangrijke aandeelhouder van het cementbedrijf. Ze namen er documenten en computers mee om na te gaan of de holding op de hoogte was van de geldstromen naar IS.

Meest gelezen