Geen Powdair-skivluchten vanuit Antwerpen deze winter

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Powdair, die onder meer vanuit Antwerpen skivluchten wilde inleggen naar het Zwitserse Sion, zal deze winter niet vliegen.  

Powdair zou zijn vluchten van en naar het Zwitserse Sion normaal gezien op 11 december lanceren. Er waren verschillende verbindingen gepland vanuit Groot-Brittannië en ook vanop Antwerp Airport zouden er skivluchten vertrekken richting Sion. Maar begin deze week liet Powdair weten dat de belangrijkste investeerder plots had afgehaakt. Hij zou afgeschrikt zijn door de problemen bij maatschappijen als Air Berlin en Monarch, en door de onzekerheid over de gevolgen van de brexit voor de Europese luchtvaart. De maatschappij ging op zoek naar geld om alsnog te kunnen vliegen deze winter. Er werd ook een nieuwe investeerder gevonden "waarmee de financiële toekomst verzekerd zal zijn", aldus Powdair. Maar omdat er nog een boekenonderzoek moet gebeuren, wat minstens een maand zal duren, is er beslist deze winter nog niet te vliegen. Over de geldschieter zegt de maatschappij alleen dat het een met de luchtvaart vertrouwde investeerder is.

"We verwachten in de loop van 2018 opnieuw op te starten, met onze eigen toestellen", aldus Powdair. De maatschappij herhaalt dat iedereen die al een zitje had geboekt op een skivlucht, volledig terugbetaald wordt. Eerder zei het bedrijf al meer dan 5.000 boekingen te hebben.

Meest gelezen