Een beeld uit de video die op de website van Apache werd geplaatst
Apache

"Ik geef elk jaar een feestje, nooit eerder had ik Bart De Wever uitgenodigd"

"Ik geef elk jaar een feestje, nooit eerder had ik Bart De Wever uitgenodigd, maar dit jaar was het anders." Dat vertelt de Antwerpse projectontwikkelaar Erik Van der Paal in De Standaard.  Van der Paal kwam de voorbije weken in het oog van de storm terecht, naar aanleiding van zijn -volgens sommigen- "te nauwe" contacten met Antwerpse politici. Maar ook op financieel vlak zit zijn Land Invest Group in nauwe schoentjes: zo zou de belangrijkste financier, het Luikse pensioenfonds Ogeo Fund, volgens De Tijd alle lijnen willen doorknippen.

Een paar weken geleden heeft de nieuwssite Apache beelden gepubliceerd van de aankomst van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) en enkele schepenen op een verjaardagsfeest van Erik Van der Paal, een van de belangrijkste lobbyisten van de Land Invest Group.

Het Antwerpse stadsbestuur kreeg vervolgens heel wat kritiek -vooral vanuit Samen, de Antwerpse lijst die bestaat uit leden van SP.A, Groen en onafhankelijken- over de banden die ze hebben met bouwpromotoren. Burgemeester De Wever reageerde op zijn beurt emotioneel: hij beloofde volledige transparantie en betreurde dat men "zijn integriteit door het slijk sleurde".

Emotie

In De Standaard vertelt Erik Van der Paal nu zijn kant van het verhaal. "Elk jaar geef ik een verjaardagsfeestje", klinkt het. "Nooit eerder had ik Bart uitgenodigd. Omdat ik weet dat hij zo’n dingen niet graag doet. Maar deze keer was het anders."

"In mei lag ik nog op sterven. Ik heb tweeënhalve week in coma gelegen, een gevolg van mijn drugsverslaving. Ik denk dat daarom de emotie het heeft gehaald op zijn politieke intuïtie. Hij dacht wellicht: “Erik geeft een feestje, ik zal maar eens gaan.""

Van der Paal spreekt verder tegen dat de stad Antwerpen zijn bedrijf Land Invest Group bevoordeelt. "Was het maar waar dat  we slechts met de vingers moeten knippen", klinkt het.

Meest gelezen