Jonas Roosens

Leuven organiseert Expatival voor buitenlandse werknemers

In Leuven werd vrijdag Expatival voorgesteld. Dit nieuwe festival richt zich op 9 december tot de vele buitenlandse werknemers in de hoofdstad van Vlaams-Brabant.

Op het evenement kunnen expats de Leuvense gemeenschap ontmoeten. Met meer dan 150 nationaliteiten is de universiteitsstad erg internationaal gekleurd. De KU Leuven met tientallen spin-offs, samen met grote bedrijven als AB InBev en Imec, zijn aantrekkelijk voor expats. Om de integratie van die buitenlandse werknemers te vergemakkelijken organiseert de stad Leuven, in samenwerking met het platform Leuven MindGate, voor het eerst Expatival. Tijdens het festival kunnen nieuwe inwoners informatie vergaren en ontdekken wat Leuven voor hen te bieden heeft. Experten en organisaties informeren de expats over thema's als cultuur, sport, onderwijs, werkgelegenheid, gezondheidszorg en vrije tijd. Tevens wordt de nieuwe website van International House Leuven voorgesteld. Die wordt de volgende jaren uitgebouwd tot een centrale online bron waar Leuvense expats terechtkunnen met al hun vragen.

"We willen dat iedereen zich thuisvoelt in Leuven", zegt schepen van Economie Mohamed Ridouani (sp.a). "Netwerken en het uitbouwen van een hechte internationale community vormen daar onderdeel van." Het festival vindt plaats op 9 december van 14 tot 19 uur in het Comeniusgebouw aan de Tiensevest.

Meest gelezen