© Rijksvoorlichtingsdienst Nederland
Patrick van Katwijk

Nederlandse koning ziet "zonnige toekomst" voor door orkaan Irma getroffen eilanden

De Nederlandse koning Willem-Alexander is met zijn vrouw Maxima naar de Caraïbische eilanden gereisd. Hij is positief over de toekomst van de in september door orkaan Irma getroffen eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius.

 "Het toekomstperspectief is zonnig", heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander gezegd na een rondrit over Sint-Maarten en na bezoeken de afgelopen dagen aan de buureilanden St Eustatius en Saba. "We hopen dat het toerisme terugkomt. Sint-Maarten is er klaar voor, de Bovenwinden (eilandengroep waar Saba en Sint-Eustatius toe behoren) zijn er klaar voor", zegt Willem-Alexander.

De Caraïbische eilanden werden in september zwaar getroffen door de orkaan Irma. Drie maanden geleden werden de eilanden herschapen in een puinhoop, maar nu heeft het Nederlandse koningspaar met eigen ogen vastgesteld dat er hard wordt gewerkt aan het herstel.

"Het was indrukwekkend om terug te zijn en om te zien wat hier gebeurd is. Ik heb heel veel mensen gesproken. Ook mensen die nog elke dag ongelofelijk veel werk doen voor de wederopbouw en die ook mensen helpen die getraumatiseerd zijn", zegt Willem-Alexander.

Meest gelezen