politiezone Arro

Politie waarschuwt voor valse Franse ecovignetten

Sinds juli zijn ecovignetten in Frankrijk verplicht in steden waar een milieuzone is ingesteld. Mensen die daar met de auto rond willen rijden moeten zo'n vignet aanvragen en dat kan enkel via de website van de Franse overheid. Maar de politie in ons land waarschuwt nu voor valse websites die ook 'valse' ecovignetten aanbieden.

"De enige juiste website waarop je een Frans ecovignet kan aanvragen is https://www.certificat-air.gouv.fr/fr/", waarschuwt hoofdinspecteur Wim Cardon van de politie van Ieper.  Omdat er in die regio wel wat grensverkeer is, wil de politie niets aan het toeval overlaten. "Belgen die bijvoorbeeld naar Rijsel rijden met de auto, hebben zo'n ecovignet nodig", vertelt Cardon. "Dat kost normaal gezien zo'n vijf euro en je moet het ook ruim op voorhand aanvragen want het duurt verschillende dagen voor je dat vignet ontvangt."

Maar blijkbaar hebben fraudeurs goud geroken. "Want er zijn namelijk valse websites opgedoken die ook 'valse' ecovignetten aanbieden", zegt Cardon. "De bedragen zijn een stuk hoger dan de originele kostprijs en van deze sites krijg je uiteraard geen vignet toegestuurd." De hoofdinspecteur is duidelijk. "Als je zo'n vignet nodig hebt, bestel het dan enkel via de officiële website van de Franse overheid, let dus op het webadres. Let ook op de taal die op de site gebruikt wordt - dat is normaal gezien enkel Frans of Engels - en op de prijs. En vraag je vignet dus ook zeker op tijd aan."

Meest gelezen