Foto RTBF

Skiën in de Ardennen kan, maar haast u

Nu de eerste sneeuw is gevallen in het land, kan je hier en daar skiën of langlaufen in de Ardennen. Maar haast u, want er is zachter weer op komst.

Het skiseizoen is dit seizoen vroeg begonnen in de Ardennen. Uitbaters op de Baraque Fraiture hebben aangekondigd dat er enkele pistes open zijn voor alpineskiën, langlaufen en voor sleeën. Die laatste was ook gisteren al opengegaan.

Er bestond nog enige twijfel of de pistes effectief zouden kunnen opengaan, maar na de vriestemperaturen van afgelopen nacht is het licht definitief op groen gezet. Er zijn langlaufpistes van 3 en 7 km open, en voor het gewone downhill of alpineskiën blijft enkel de langste piste gesloten.

De skiliften zijn in werking gezet, en er was sprake van een 200 tal skiërs in het begin van de namiddag. Michel Detaille, de verantwoordelijke van de pistes, zei dat zondag alles zeker nog open blijft. Ook op andere plaatsen kan je hier en daar genieten van sneeuwpret, voor sleeën of snowblade bijvoorbeeld in Spa. Voor meer info over de ski-opties, gaat u naar de skisite voor de Ardennen.   

Morgen trekt een regenzone over het land, waarna de temperaturen weer gaan stijgen. In Vlaanderen komen ze dan ruim boven het vriespunt uit; in de Ardennen stijgen ze naar waarden van 3 of 4 graden. Het eerste ski-intermezzo zal daardoor wellicht niet zo lang meer duren.

Videospeler inladen...
Foto RTBF

Meest gelezen