Videospeler inladen...

Trump reageert op aanklacht Flynn: "Er is geen samenzwering"

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat er geen samenzwering was om tijdens zijn afgelopen verkiezingscampagne contact op te nemen met Russische afgevaardigden. Daarmee laat Trump uitschijnen dat hij niet kan geraakt worden door de aanklacht tegen zijn voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn.

"Er is geen complot", zei Donald Trump net voordat hij aan boord ging van de presidentiële helikopter Marine One in Washington D.C.  Het was zijn eerste reactie nadat zijn voormalige veiligheidsadviseur Michael Flynn officieel beschuldigd werd van meineed in het grote Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller.

Ik maak me echt geen zorgen. We zien wel wat er gebeurt.

Amerikaanse president Donald Trump

Trump maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen over dat onderzoek naar mogelijke contacten tussen zijn campagneteam en Russische afgevaardigden. Nochtans beschuldigt speciaal aanklager Mueller Trumps voormalige veiligheidsadviseur Flynn dat hij gelogen heeft over ontmoetingen met de Russische ambassadeur.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender NBC  zou de schoonzoon van president Trump, Jared Kushner, aan Flynn de opdracht hebben gegeven om contact op te nemen met de Russen.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Flynn werd gisteren door de speciale onderzoeker Mueller aangeklaagd omdat hij gelogen heeft tegen de FBI over zijn contacten, iets wat Flynn voor de rechter gisteren ook heeft toegegeven. Vermoedelijk heeft hij het op een akkoord gegooid met Mueller om nog meer belastende informatie vrij te geven, ondermeer over Kushner. 

Meest gelezen