Wanneer bekende acteurs en actrices muziekvideo's pimpen…

Het was geen nieuwe filmrol die acteur Channing Tatum zijn vooral vrouwelijke fans afgelopen week deed zwijmelen. De 37-jarige acteur, bekend van onder meer "Magic Mike", "21 Jump Street" en "Foxcatcher", danste zich immers op een licht ouderwetse manier in veler harten in de nieuwste videoclip van Pink. Hem gingen al verschillende acteurs en actrices voor in het schitteren in een muziekclip.

De clip "Beautiful trauma" waarin een perfect ogend koppeltje weinig perfect lijkt ter zijn, scoorde onmiddellijk op YouTube, met meer dan 17 miljoen views op één week tijd. En daar zat dus duidelijk Channing Tatum voor iets tussen. "Een dansende Tatum is iets om heel vrolijk van te worden. En hoe kan het dat hij die mosterdgele top zó goed kan hebben?!", concludeerde modewebsite Elle. Pink News had het over "een hommage aan Fred Astaire en Ginger Rogers" en noemde de video "amazing". Digital Spy omschreef Tatum dan weer als "de echte vedette in deze videoclip".

Tatum is natuurlijk niet de eerste bekende acteur of actrice die in een muziek-videoclip schittert. Herinnert u zich bijvoorbeeld volgende clip-optredens nog?

Rupert Grint in "Lego house" (Ed Sheeran)

Al even bekend als zijn rol van Ron Weasly in de Harry Potter-films is de gelijkenis van acteur Rupert Grint met zanger Ed Sheeran. "Momenteel is het 50/50. Als iemand op me afkomt, dan kan het beide kanten op. Ofwel spreken ze me aan als Ed, ofwel als Rupert. Ooit kwam tijdens een evenement Leo Sayer naar me toe en zei me dat hij van mijn muziek hield. Hij ging ervan uit dat ik Ed was. Ik heb het spelletje maar meegespeeld", aldus Grint in maart 2017 in "The late late show with James Corden". 

Shia LaBeouf in "Elastic heart" (Sia)

"Ik had nog nooit op zo’n manier gedanst met een veel oudere man. Nu ja, eigenlijk waren we ook niet aan het dansen. We waren eerder aan het vechten met elkaar. We zitten daar al een tijdje in een kooi en ik probeer hem dan te vermoorden. Dat is eigenlijk het verhaal", verduidelijkte "Dance moms"-danseres Maddie Ziegler in januari 2015 op Entertainment Tonight. Ziegler ging daarbij  de strijd aan met Shia LaBeouf, wereldberoemd geworden door de "Transformers"-films en "Disturbia".

Dominic Monaghan en Megan Fox in "Love the way you lie" (Eminem)

Dominic Monaghan, bekend van "The lord of the Rings" en "Lost", was maar al te blij toen bleek dat hij met Megan "Transformers" Fox mocht meespelen in een videoclip. "De bedoeling was dat we wanhopig verliefd zouden zijn, zoals Sid en Nancy, John en Yoko. Om zo de tumultueuze relatie tussen Eminem en zijn ex-vrouw Kim weer te geven. Maar we hebben samen heel wat afgelachen. Je mag wel zeggen dat we goed overeenkwamen", aldus Monaghan in augustus 2010 op MTV News.

Jennifer Love Hewitt en Mickey Rourke in "Hero" (Enrique Iglesias)

Scarlett Johansson in "What goes around…" (Justin Timberlake)

"Ik had niet het gevoel dat het moeilijker was dan normaal, want eigenlijk speelde ik mee in een korte film. Met karakters die dialogen hadden. Waar er autocrashes in voorkomen, waar er liefdesaffaires zijn. Schandalen en intriges. Zelfs geweld", vertelde Scarlett Johansson in februari 2007 aan Access Hollywood, die de video alvast als "uiterst pikant" omschreef. Johansson had toen al geschitterd in onder meer "Lost in translation" en "Girl with a pearl earring".

Tom Hanks in "I really like you" (Carly Rae Jepsen)

Alexander Skarsgard in "Paparazzi" (Lady Gaga)

Voor hij "Tarzan" werd, schitterde Alexander Skarsgard in de tv-serie "True blood". De overstap naar een videoclip was snel gemaakt, al had hij wel zijn voorwaarde, zo vertelde hij later aan ShowbizSpy: "Ik wilde wel meer doen dan te wandelen op het strand of iemands handje vasthouden. Maar de regisseur vertelde me dat ik Lady Gaga zou proberen te vermoorden door haar van het balkon af te duwen. En dat zij daarna mij zou vergiftigen. "Oh, cool", reageerde ik, "Dat wil ik wel doen.""

Stephen Dorff in "Everytime" (Britney Spears)

Meest gelezen