Welkomstbonus van 10.000 euro voor nieuwe gezinnen van Zwitsers dorp

De inwoners van het Zwitserse bergdorp Albinen hebben er mee ingestemd om een forse welkomstbonus aan nieuwkomers uit te keren.

Het dorpje telt nog amper 270 inwoners en om te voorkomen dat het helemaal zou leeglopen, hebben de weinige jonge bewoners die er nog zijn het idee geopperd om gezinnen te betalen als ze zich er komen vestigen. In een mum van tijd kwamen er honderden aanvragen binnen, waarop de gemeente uit het Franstalige deel van het land zich haastte om te wijzen op de voorwaarden die waren gesteld, kwestie van te vermijden dat het dorp overspoeld zou worden. Er werd 45 jaar als leeftijdsgrens gesteld, ouderen hebben dus geen recht op de bonus, en de nieuwelingen moeten minimaal 200.000 Zwitserse frank in het dorp investeren ( door er een huis te bouwen bijvoorbeeld). Als ze binnen tien jaar terug zouden vertrekken, moeten ze alles terugbetalen. Tenslotte is er een maximum gesteld aan het aantal nieuwelingen.

Meest gelezen