Videospeler inladen...

Wordt boete voor middenstrookrijders binnenkort verdubbeld?

Vias, het instuut voor verkeersveiligheid en mobiliteit, stelt voor om de boetes voor middenstrookrijden op de snelwegen fors op te trekken, van 58 naar 116 euro.  De federale minister van Mobiliteit François Bellot (MR) gaat het voorstel voorleggen aan de federale commissie voor Verkeersveiligheid.

Vias Institute stelt voor om van middenstrookrijden een tweedegraadsinbreuk te maken. Vias-directeur Karin Genoe zegt dat het eigenlijk om een logische vraag gaat, omdat rechts inhalen momenteel al een overtreding van de tweede graad is. "Een inbreuk van de tweede graad is een inbreuk die op indirecte manier iemand in gevaar brengt, en het is net dat wat een middenstrookrijder doet".  

"We hebben de vraag gisteren geformuleerd, en hebben vrij snel antwoord gekregen van de minister (Bellot, nvdr.) Hij gaat het nu voorleggen aan de federale commissie Verkeersveiligheid, die midden december samenkomt. Maar daar moeten we niet meteen een beslissing verwachten, dat zal ten vroegste iets voor volgend jaar zijn."

Genoe geeft nog mee dat middenstrookrijden volgens een recente Vias-enquête verkozen is tot het meest irritante gedrag op de weg.   

Meest gelezen