Ambulance verliest "kostbare tijd" door tractorsluis

In Grimbergen heeft een ambulance dit weekend rechtsomkeer moeten maken omdat hij de Hof ter Weerdestraat niet kon inrijden. Zo'n intussen beruchte 'bol' of tractorsluis sluit in de gemeente verschillende straten af tegen het sluipverkeer, maar een ambulance kan daar ook niet door.

Marleen Vanden Berghe had het noodnummer 112 gebeld omdat haar man onwel was geworden. "Ik zag vrij snel zwaailichten aan de Hof ter Weerdestraat, maar merkte toen dat ze daar niet door konden rijden. Ze hebben de omleiding gevolgd, maar daardoor kwamen ze pas 10 minuten later bij ons aan." De ambulance geraakte uiteindelijk wel op tijd bij de man van Marleen.

"Waarschijnlijk heeft hij een beroerte gehad, morgen gaat het ziekenhuis nog wat extra testen doen. Maar moest hij een hartinfarct hebben gehad, dan is elke seconde van levensbelang. Het kan toch niet dat de hulpdiensten kostbare tijd verliezen door die bol?" Marleen wil het probleem aankaarten bij het gemeentebestuur.

Meest gelezen