Drie skiërs dood teruggevonden in de Franse Alpen

In de Franse Alpen zijn drie skiërs dood teruggevonden. De slachtoffers waren sinds zaterdag vermist en kwamen bij twee verschillende incidenten in het departement Isère om het leven.

Drie vermiste skiërs in de Franse Alpen in het departement Isère zijn dood teruggevonden. Twee van de slachtoffers waren zaterdag vertroken voor een skitocht in de buurt van de Grand Som. Toen ze zaterdagavond niet terug waren, verwittigden ongeruste familieleden de hulpdiensten.

De auto van de twee werd op een parkeerterrein teruggevonden. Een grote zoekaktie leverde vannacht niets op. Zondagnamiddag werden de levenloze lichamen van de skiërs op de zuidflank van de Grand Som teruggevonden. De twee zijn wellicht door een lawine verrast.

Een andere skiër is zaterdagmiddag alleen op skitocht vertrokken in de buurt van de Dent de Crolles, een bergtop aan de oostelijke flank van de Chartreuze. Zijn lichaam werd vanochtend al gevonden.

Meest gelezen