FBI-onderzoeker van dossier gehaald na anti-Trump berichten

Een van de meest ervaren FBI-agenten is van het onderzoek gehaald naar de banden tussen Moskou en de Amerikaanse verkiezingen, nadat berichten werden aangetroffen waarin hij kritiek uitte op de Amerikaanse president Donald Trump.  

Peter Strzok, adjunct-chef contraspionage bij de FBI, stond tot nu toe op de eerste lijn in het onderzoek gevoerd door speciaal aanklager Robert Mueller naar de banden tussen Moskou en het campagneteam van Trump. De onthulling komt op een delicaat moment in het onderzoek. Vrijdag bekende de voormalige nationaal veiligheidsadviseur van Trump, Michael Flynn, dat hij in de zaak gelogen heeft tegen de FBI.

Peter Strzok wordt beschouwd als een van de meest ervaren en betrouwbare onderzoekers bij de contraspionage van de FBI. De man had naar verluidt in het verleden een affaire met een advocate bij de FBI. De twee zouden sms-berichten hebben uitgewisseld waarin duidelijk werd dat ze tegen Trump en voor zijn Democratische tegenkandidate Hillary Clinton waren.

Strzok kreeg deze zomer een andere opdracht bij de human ressources van de FBI, waar hij sindsdien is gebleven.

Meest gelezen