Griekenland bereikt akkoord met vertegenwoordigers van zijn schuldeisers

Griekenland heeft zaterdag bekendgemaakt dat het een akkoord heeft bereikt met de vertegenwoordigers van zijn schuldeisers in het kader van een derde herziening van het huidige hulpprogramma aan het land.

De Griekse minister van Financiën Euclides Tsakalotos en zijn collega op economie Georges Stathakis zitten al sinds dinsdag in Athene rond de tafel met vertegenwoordigers van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank (ECB), het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Om groen licht te krijgen voor de vrijmaking van de leningen, moest Griekenland zich engageren om tegen december 95 procent van de engagementen na te komen. Het ging daarbij onder meer om de liberalisering van de energiemarkt en een hervorming van de openbare sector. De definitieve conclusie van de "derde evaluatie" van het Griekse hulpprogramma staat op de agenda voor 22 januari en moet de weg vrijmaken voor de betaling van een nieuwe schijf leningen aan het land, op voorwaarde dat de hervormingen door het Griekse parlement geraken.

Meest gelezen