Op een biologische manier slib bestrijden: het werkt in Lier

Lier bestrijdt al een tijdje slib op een biologische manier en dat blijkt goed te werken. Ook in het Stadspark is het slib met meer dan de helft verminderd.

De stad pakt het slib aan met een biologisch product, zonder te baggeren dus. Er worden levende microben in het water gebracht dat het slib opeet. Eerder werd de techniek ook al toegepast aan het Spuihuis op de Binnennete. Daar konden de bootjes niet meer door. Ook die aanpak had succes.

"Nu willen we de rest van de Binnnenete aanpakken", zegt schepen Bert Wollants (N-VA). "We willen daar meer en meer regenwater bufferen om wateroverlast in de stad te vermijden. Als daar minder slib is, kan er meer water in". De microben doen ook de komende jaren nog verder hun werk. Die techniek is goedkoper dan baggeren.
 

Meest gelezen