Noord-Korea schuwt straffe taal niet aan vooravond legeroefening VS en Zuid-Korea

De geplande militaire oefening van Zuid-Korea en de Verenigde Staten zal "de zelfvernietiging van beide landen bespoedigen". Dat heeft een woordvoerder van het Noord-Koreaanse regime gemeld. Gisteren klonk het in een officiële boodschap dat de Amerikaanse president Donald Trump "smeekt om een nucleaire oorlog".

Maandag starten militairen van de VS en Zuid-Korea met een gezamenlijke militaire oefening. Zuid-Korea is een belangrijke bondgenoot van Amerika en Seoul rekent op militaire hulp van de VS om het land te beschermen tegen zijn noordelijke buur.

De militaire oefening zal vijf dagen duren en er zullen meer dan 230 oorlogsvliegtuigen en 12.000 soldaten deelnemen. Gezamenlijke oefeningen van de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse strijdkrachten worden geregeld gehouden. De oefeningen lokken steeds furieuze reacties

Aan de vooravond van de militaire oefening spreekt Noord-Korea straffe taal. Een woordvoerder van het Noord-Koreaanse Comité voor de Vreedzame Hereniging van Korea verklaart dat de training de "volledige vernietiging" van Noord-Korea tot doel heeft.

"De Amerikaanse en Zuid-Koreaanse oorlogsstokende legermarionetten moeten in gedachten houden dat hun escalerende provocatie en toenemende aantal misdaden alleen maar zullen leiden tot een nog verschrikkelijkere vergelding en hun zelfvernietiging zal bespoedigen", klinkt het.

Zaterdag verklaarde het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht dat de Amerikaanse president "om een nucleaire oorlog smeekt".

Meest gelezen