© Rob Huibers 2011. All rights reserved.

Verkeersveilige nacht Oost-Vlaanderen: 186 bestuurders te veel gedronken, 27 zonder rijbewijs op zak

Voor de 21e keer werd in heel Oost-Vlaanderen een verkeersveilige nacht gehouden: de politie controleerde bestuurders massaal. 186 bestuurders hadden te veel gedronken. Opvallend was ook dat 27 bestuurders geen rijbewijs op zak hadden. 6 van hen bleken überhaupt geen rijbewijs te hebben. 

Meer dan 5.500 voertuigen werden gecontroleerd in de 28 Oost-Vlaamse politiezones: 186 bestuurders hadden te veel gedronken en mochten niet meer rijden. Dat is een lichte stijging tegenover vorig jaar. 

Ook op snelheid werd er zwaar gecontroleerd. 771 bestuurders begingen een snelheidsovertreding. Bij zeven bestuurders werd het rijbewijs meteen ingetrokken. 

Wat opvallend is, is dat 27 bestuurders geen rijbewijs op zak hadden, een stijging tegenover de 16 die vorig jaar betrapt werden. 6 van hen hadden überhaupt geen rijbewijs. Ook reden verschillende bestuurders zonder verzekering of keuring. 

Meest gelezen