Een bootje van de  Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij vaart het haventje binnen na een zoekactie (Foto: Zeelandweb Community via Twitter).

Twee lijken gevonden bij zoekactie naar drie Nederlandse vissers

Bij het Nederlandse eiland Neeltje Jans, zijn twee lichamen gevonden. Sinds gisteren is daar een grote zoekactie aan de gang naar sportvissers die met hun bootje verdwenen zijn in de buurt.  De drie waren gisterochtend vertrokken om te gaan vissen, maar toen ze ‘s avonds nog niet terug waren, is een zoekactie gestart. Hun auto met trailer stond nog aan wal. Vanochtend was al een wrak van een boot gevonden.

De drie Nederlanders waren gisterochtend vertrokken bij een bed and breakfast.  Van daaruit waren ze met een auto, met daarachter een boottrailer, naar de Noordzee gereden, waar ze bij het eiland Neeltje Jans, bekend van de Stormvloedkering, met hun 5 meter lange boot te water gingen.

Er werd alarm geslagen toen ze niet op de afgesproken tijd terug waren en er geen contact kon worden gelegd, ook niet via hun gsm’s. Daarop is een zoekactie met boten gestart langs de kustlijn. Maar door het slechte weer, werd de zoekactie afgelopen nacht tijdelijk stopgezet.

Vanochtend is men weer begonnen met zoeken, ook met een vliegtuig. Vanuit dat vliegtuig was een wrak van een boot gespot. Volgens een medewerker van de reddingsdienst, stond de boot rechtop in het water, als een dobber. 

Later zijn dan twee lichamen gevonden. Eén was aangespoeld in een van de havens van Neeltje Jans. De politie onderzoekt of het één van de vermiste personen is. Waar het andere lichaam is gevonden, is nog niet bekend. 

Meest gelezen