Videospeler inladen...

Agente Kitty Van Nieuwenhuysen herdacht in Beersel

In Lot is agente Kitty Van Nieuwenhuysen herdacht. Zij werd exact tien jaar geleden doodgeschoten door overvallers. Haar collega Peter Vanstalle overleefde de kogelregen.

De plechtigheid vond plaats aan de gedenksteen voor Kitty. Die staat op de hoek van de Zennestraat en de Beerselsestraat, net buiten het centrum van Lot. Op die plaats schoten gangsters de jonge agente tien jaar geleden dood.

Eerst namen de ouders van Kitty het woord. Daarna waren er toespraken van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, van Gouverneur Jozef de Witte en van Procureur des Konings Thierry Freyne.

Normvervaging

Burgemeester Hugo Vandaele wees op het belang van de herdenking. "Ik denk dat de herdenking van iemand, die zijn leven heeft gegeven voor onze vrijheden en onze waarden, niet mag verloren gaan", zei hij. Hij liet zich ook erg kritisch uit over de normvervaging in de samenleving.  

Herdenking blijft

De ouders van Kitty gaven eerder te kennen dat ze na 10 jaar geen grote herdenking meer willen. Korpschef Mark Crispel respecteert die vraag. "Maar dat wil niet zeggen dat we Kitty vanaf nu vergeten. Wij zullen dit elk jaar blijven herdenken, al was het maar in beperkte kring onder ons", zegt de korpschef.

Meest gelezen