VRT

Royal Blood en Oscar and the Wolf staan in The Flame tijdens De Warmste Week

Royal Blood, Arsenal, Lil Kleine & Boef, Oscar and the Wolf,  Franz Ferdinand en Coely. Dat zijn de 6 artiesten die tijdens De Warmste Week van Music For Life zullen optreden in de concerttent The Flame in het Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems hebben vanochtend op Studio Brussel alle details bekendgemaakt over De Warmste Week.  

Onder het motto “Iedereen zorgt voor iedereen” zal het presentatorentrio een week lang (18-24 december) non-stop live radio maken vanuit het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.  Vlamingen kunnen een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt, steunen en met het ingezamelde geld een plaat aanvragen (vanaf volgende week maandag).  De allereerste actie voor deze editie van Music For Life was het benefietconcert van Editors in de AB op 18 september. Dat bracht 124.309 euro op voor Oxfam-Solidariteit. 

6 avonden lang concerten in The Flame

Een vaste waarde van Music For Life is veel livemuziek. Ook dit jaar spelen 6 artiesten een exclusief benefietconcert in The Flame, de Music For Life-concerttent. De opbrengst van die optredens gaat integraal naar het goede doel dat de artiesten zelf gekozen hebben. Tickets kosten 20 euro en zijn vanaf maandag 11 december om 10 uur te koop via stubru.be.

 • Maandag 18 december: Royal Blood - Kom op tegen Kanker
 • Dinsdag 19 december: Arsenal - Payoke
 • Woensdag 20 december: Lil Kleine & Boef - Kinderkankerfonds
 • Donderdag 21 december: Oscar and the Wolf - Antikankerfonds
 • Vrijdag 22 december: Franz Ferdinand - Solentra
 • Zaterdag 23 december: Coely (met Dutch Norris en Roméo Elvis) - Allemaal Andere Kinderen (AAK) 
Concertphotographers.be

Warmathon

Ook dit jaar is er opnieuw de Warmathon, waar iedereen kan meelopen voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. Tijdens de Warmste Week is de Warmathon er elke dag in een andere stad van 14 tot 20 uur. Inschrijven kan via dewarmsteweek.be en kost 15 euro. Dit zijn de locaties: 

 • Maandag 18 december: Gent - Citadelpark met start en finish aan 't Kuipke
 • Dinsdag 19 december: Hasselt - Sportpark Kiewit
 • Woensdag 20 december: Brussel - aan de voet van het Atomium
 • Donderdag 21 december: Brugge - Minnewaterpark (langs Begijnhof)
 • Vrijdag 22 december: Antwerpen - Stadspark
 • Zaterdag 23 december: Leuven - in en om Kasteelpark Arenberg

24 december: De Warmste Radio op 4 zenders

Op 24 december, de slotdag van Music For Life, is er opnieuw De Warmste Radio, een gezamenlijk radioprogramma dat tegelijkertijd uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel en gepresenteerd wordt door radiostemmen van de vier VRT-radiozenders: Jan Hautekiet (Radio 1), Britt Van Marsenille (Radio 2) en Tom De Cock (MNM) en Linde, Eva en Bram van Studio Brussel.

De VRT-netten organiseren zelf ook "warme" acties. Vanaf vandaag moedigt Radio 1 bijvoorbeeld schaamteloos het vertellen van flauwe moppen aan. Je stopt 1 euro per flauwe mop in een Radio 1-Flauwemoppenpot. Het ingezamelde geld gaat integraal naar Te Gek?!. 

Bij Radio 2 worden "De madammen" "De warmste madammen". Anja Daems, Britt van Marsenille en Cathérine Vandoorne gaan op zoek naar de verhalen achter enkele hartverwarmende acties. Radio 2 schakelt hiervoor in elke provincie nog een extra "madam" in: Goedele Liekens, Free Souffriau, Loredana, Evy Gruyaert en Slongs Dievanongs. MNM stuurt Plakman uit (MNM-dj Brahim). Ook hij zal een week lang in Vlaanderen warme acties van MNM-luisteraars bezoeken. En iedereen zal ook geld op hem kunnen plakken. Op die manier steunt MNM de goede doelen die hun luisteraars zelf gekozen hebben. 

Nieuw collector's item: De Jingle Bal

Music For Life pakt dit jaar ook uit met een nieuw collector's item: De Jingle Bal, een muzikale kerstbal met de stem van de Vlaamse stand-upcomedian Philippe Geubels. Philippe Geubels zingt "Jingle bells" voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life.

Ketnet-Koekenbak

In de week voor Kerst brengt Ketnet ook opnieuw warmte en solidariteit naar de lagere scholen in Vlaanderen. De Ketnet-wrappers roepen alle klassen in Vlaanderen op om een goed doel te kiezen en een Ketnet-Koekenbak te organiseren om hun vzw te steunen.

De Warmste Toren

Tijdens De Warmste Week brandt de VRT-toren opnieuw voor alle goede doelen van Music For Life. Vanaf maandag 18 december verandert de iconische VRT-toren in Schaarbeek, met behulp van een LED-wall, een week lang in een toorts. Van begin tot einde brandt de vlam als symbool voor alle warmte in Vlaanderen. 

Meest gelezen