Videospeler inladen...

Broer mogelijke reus Bende van Nijvel zet onderzoekers op spoor van mogelijke andere daders

Vorige week is de broer van de vermoedelijke reus van de Bende van Nijvel opnieuw ondervraagd door de speurders. Volgens zijn advocaat reikte hij de speurders twee nieuwe tips aan. Zo heeft hij onder meer aangegeven in welke richting de speurders moeten zoeken om de mogelijke andere daders te ontmaskeren, op basis van wat zijn broer hem destijds vertelde. 

Christian Bonkoffsky, een oud-rijkswachter uit Dendermonde en gewezen lid van de groep Diane, vertelde in de dagen voor zijn dood aan zijn broer dat hij betrokken was bij de Bende van Nijvel. 32 jaar na de laatste overval van de Bende op de Delhaize van Aalst werd het onderzoek door die bekentenis nieuw leven ingeblazen. Daardoor krijgt het oude spoor over de betrokkenheid van bepaalde rijkswachters weer alle aandacht.

De broer van Christian Bonkoffsky werd over die bekentenis al verschillende keren verhoord. Vorige week gebeurde dat opnieuw. Dat meldde de advocaat van de familie via Twitter. "De familie is ervan overtuigd dat het de wil van Christian Bonkoffsky was dat de waarhied aan het licht kwam, " zegt hun advocaat Geert Lenssens. "Daar heeft de familie concrete aanwijzingen voor."

(Lees hieronder verder.)

De familie heeft volgens de advocaat, op basis van wat Christian Bonkoffsky hen destijds vertelde, concreet aangegeven in welke richting de speurders moeten zoeken om de mogelijke andere daders te ontmaskeren. "Men is er tot nu toe vanuit gegaan dat er één verklaring was op het sterfbed, maar in werkelijkheid waren er verschillende verklaringen van Christian Bonkoffsky," zegt Lenssens. "Men moet die samenleggen en op basis daarvan heeft mijn cliënt een aaanvullende tip gegeven. Of die nieuw is moet het onderzoek uitwijzen, maar ze is zeker wel concreet en waardevol." Verdere details hierover wou de advocaat in het belang van het onderzoek niet vrijgeven.  

De familie van Christian Bonkoffsky reikte de onderzoekers ook nog extra informatie aan. "Mijn cliënt heeft een aantal indicaties gegeven dat er mogelijks andere personen zijn aan wie Christian Bonkoffsky verteld heeft dat hij lid was van de Bende van Nijvel," aldus Lenssens.

Tot nu toe ging men ervan uit dat er één verklaring was op het sterfbed van Bonkoffsky, maar in werkelijkheid waren er verschillende verklaringen.

Geert Lenssens, advocaat van de familie

Volgens de onderzoekers zijn de namen die de broer van de mogelijke reus naar voren schuift al lang gekend in het dossier. Zij zijn nog altijd op zoek naar bewijzen van hun betrokkenheid. 

Meest gelezen