Drie jaar cel voor dronken doodrijder

Een man die vorig jaar een motorrijder doodreed in Ichtegem, in West-Vlaanderen, heeft een celstraf van drie jaar gekregen, waarvan de helft met uitstel. Hij mag ook vijf jaar niet meer rijden en moet een boete van 3.000 euro betalen. De man van 29 was dronken toen hij vorig jaar een motorrijder van 49 aanreed, die ter plaatse stierf. 

De 28-jarige man reed vorige zomer in Ichtegem in op een 49-jarige motorrijder, die ter plaatse stierf. De man had 2,05 promille alcohol in zijn bloed en reed volgens de verkeersdeskundige met 125 kilometer per uur achteraan in op de motorrijder. Op die plaats is 90 de maximaal toegelaten snelheid.

Opvallend: de man had vlak voor het ongeval een inbraak gepleegd bij zijn vroegere werkgever. Hij kreeg daarvoor opschorting van straf. 

Strenge straf

Een jaar eerder werd de man al eens veroordeeld voor een ongeval onder invloed. Dat maakte dat de politierechter een strenge straf heeft uitgesproken. “Zijn gedrag bewijst zijn gebrek aan inzicht in het verkeersreglement. Enkel een zeer zware straf is op zijn plaats”, aldus de rechter.  

Die voegde meteen de daad bij het woord en veroordeelde de doodrijder tot een celstraf van drie jaar, waarvan de helft met uitstel, vijf jaar rijverbod en 3.000 euro boete. 

Meest gelezen