Echtpaar stopt met verloten huis voor Music for Life na kritiek 

Een Waregems echtpaar heeft een originele actie voor De Warmste Week van Music for Life voorlopig stopgezet omdat ze te veel kritiek kregen. Door een lotje te kopen, kon je hun huis winnen, maar de prijs die ze voor dat huis vroegen, stuitte op heel wat kritiek.

Het echtpaar was al langer van plan om hun huis te verkopen. Ze vroegen 300.000 euro en iedereen kon een lotje kopen van 50 euro. Als bijvoorbeeld 8.000 mensen dat deden, kon je hun huis na een korte wedstrijd winnen. Er zou dan 100.000 euro of meer worden doorgestort naar Kom op tegen Kanker.

Maar er kwam bergen kritiek op hun wedstrijd, ook op sociale media.  Mensen vonden dat ze te veel vroegen en dat hun huis niet zoveel waard was. Omdat er te veel negatieve reacties kwamen, bergen ze hun plannen nu even op.

"Integere mensen"

De directeur van Kom op tegen Kanker vindt alle kritiek onterecht. Hij zegt dat het om integere mensen gaat en er geen sprake is van persoonlijk gewin. Ze hebben een schattingsverslag voorgelegd waaruit blijkt dat hun huis meer waard is dan het bedrag dat ze vragen.

Het echtpaar zelf is aangeslagen en wou nu niet reageren.

Meest gelezen