Elton John "in shock" na dood van zijn moeder

De moeder van Elton John is overleden. Dat meldt de Britse muzikant zelf op Instagram. Ze hadden zich pas recent verzoend na een jarenlange vete.

"Het doet me verdriet te moeten zeggen dat mijn moeder deze ochtend is overleden." Met wie woorden heeft Elton John het nieuws van de dood van zijn moeder enkele uren geleden op Instagram bekendgemaakt. Sheila Farebrother was 92.

"Ik zag haar vorige maandag nog en ik ben in shock", gaat hij voort. "Reis veilig, moeder. Dankjewel voor alles. Ik zal je enorm missen. Liefs, Elton."

Volgens de BBC was het Farebrother die Elton John de liefde voor muziek bijbracht. Ze kocht albums van artiesten als Elvis Presley en Bill Haley voor hem en steunde hem zijn hele carrière lang.

Orchideeën

Daaraan kwam in 2008 een einde toen ze ruzie kregen nadat Elton John haar had gevraagd de banden met Bob Halley en John Reid te verbreken. Halley was jarenlang zijn chauffeur geweest en Reid zijn manager en even zelfs zijn partner, maar hij was in onmin met hen gevallen.

Farebrother weigerde op zijn vraag in te gaan en ze verbraken alle contact. Kort na haar 90e verjaardag stuurde hij haar een bos orchideeën en groeiden ze stilaan weer naar elkaar toe. Toch liet de echte verzoening tot begin dit jaar op zich wachten nadat Elton John een zware bacteriële infectie had opgelopen.

In mei plaatste hij nog een foto van hen beiden samen op Instagram naar aanleiding van Moederdag. "Liefste mama, gelukkige Moederdag", schreef hij toen. "Ik ben zo gelukkig dat we opnieuw met elkaar praten. Liefs, Elton."

Meest gelezen