En opeens stond er een paard in het bos

Een straf staaltje van sluikstorten, afgelopen weekend in Meerle (Hoogstraten). Voorbijgangers troffen in de berm van de Lage Rooy een zo goed als volledige salon aan. De onbekende daders lieten er ook een pluchen paardje achter.

Bij Natuurpunt Markvallei (die eigenaar is van natuurgebied Den Rooy, nvdr) kregen ze afgelopen weekend een verontrustende foto binnen van gedumpte zetels. "Ik ben meteen ter plaatse gegaan en daar trof ik dus die zetels aan én een zwart speelgoedpaardje", vertelt Carlo Van Boxel van Natuurpunt, "en iets verderop was er trouwens nog een ander sluikstort met opengescheurde vuilniszakken en meubels." De milieudienst van Hoogstraten komt vandaag alles opruimen.

Zwerfvuilactie

zwerfvuilactie Den rooy

Een tweetal maanden geleden hebben vrijwilligers van Natuurpunt nog alle bermen  in Den Rooy opgeruimd (zie foto). Op twee uur tijd hebben ze toen zeker 7 vuilniszakken kunnen vullen en ondertussen ligt er alweer een hoop los afval. "Als mensen dingen beginnen weggooien, zoals blikjes of zakken chips, dan verliezen andere mensen de remmingen en gooien ze er zelf nog iets bij. En voor je 't weet staat er een pluchen paard in het bos", knipoogt Van Boxel.  

Meest gelezen