Vier

Evi Hanssen in "Slimste mens": "Spiekbriefje voor finale: tweede = laten zakken"

In "De slimste mens ter wereld" op Vier hebben actrice Barbara Sarafian en presentator Xavier Taveirne ("De zevende dag") het opgenomen tegen tv-presentatrice Evi Hanssen. Ontdek hier wie won en wie afviel. 

Sarafian en Taveirne zijn intussen vaste waarden in de quiz. Sarafian nam voor de 5e keer deel. Voor Taveirne was het aflevering 4 en net als tijdens zijn 3 vorige deelnames, mag hij zich ook vanavond "De slimste mens" noemen. Hij sprokkelde 396 seconden. 

Hanssen (380) en Sarafian (256) moesten het dus tegen elkaar opnemen. Voor die finale had nieuwkomer Hanssen een gouden tip gekregen van haar collega Dina Tersago die haar al voorging in de quiz. "Dina Tersago heeft me een lange sms gestuurd waarin ze me de finale heeft uitgelegd. Ik heb zelfs een geheugensteuntje op mijn hand geschreven: tweede is laten zakken", lachte Hanssen. 

Die beproefde tactiek leverde haar uiteindelijk de overwinning op in een spannende finale, want met allebei nog maar enkele seconden op de teller, had Hanssen in een vraag over Joaquin Phoenix voldoende aan het simpele trefwoord "acteur" om Sarafian naar huis te spelen. De actrice mag wel terugkeren tijdens de finaleweken. Morgen krijgen Taveirne en Hanssen het gezelschap van CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi. 

Meest gelezen