Facebook start met Messenger voor kinderen

Facebook lanceert een versie van zijn berichtendienst Messenger voor kinderen. Dat heeft de sociaalnetwerksite aangekondigd. Messenger Kids wordt voorlopig enkel in de Verenigde Staten gelanceerd voor toestellen met besturingssysteem iOS.

Met Messenger Kids zullen ook kinderen onder dertien jaar, die volgens de gebruiksvoorwaarden eigenlijk niet op Facebook mogen zitten, kunnen videobellen en berichten uitwisselen met familie en vrienden.

Facebook sprak naar eigen zeggen met duizenden ouders en verenigingen in de VS en stelde vast dat er nood was aan een berichtendienst voor kinderen, waarbij de ouders alle controle houden.

De ouders beheren de app van hun kinderen via hun eigen Facebook-account, waardoor de kinderen zelf geen account nodig hebben. Ouders zullen de contactverzoeken van de kinderen moeten goedkeuren.

Kinderen zullen ook foto's, video's en tekstberichten kunnen versturen naar volwassenen die de klassieke Messenger app gebruiken. Facebook zegt dat in Messenger Kids geen reclame zit.

Meest gelezen