16.000 kerstballen en 200.000 lichtjes: grootste kersthuis van Benelux staat in Alken

16.000 kerstballen en 200.000 lichtjes. Het is de omvang van het "Christmas House" van Jurgen Bollen in Alken, meteen het grootste kersthuis van de hele Benelux. Om het allemaal rond te krijgen, is hij er een volledig jaar mee bezig. "Voor mij is het 365 dagen per jaar Kerstmis."

"Dit jaar zijn roze en witte kerstballen helemaal in om Kerstmis mee aan te kleden", zegt Jurgen. Maar het houdt niet op met lichtjes en kerstballen alleen. Geen idee is te gek om het grootste kersthuis van de Benelux aan te kleden. In zijn kerstbomen hangen champagneglazen of koffietassen. Alles even precies afgewerkt. "Geen enkel haakje of lichtsnoer mag te zien zijn, en dan ben je al snel een week bezig met één boom". Nu alles af is, hangen er 16.000 kerstballen en 200.000 lichtjes in het huis.

Een heel jaar Kerstmis

Om het kersthuis op tijd af te krijgen, begint Jurgen al in januari met de voorbereidingen: cadeautjes inpakken met glimmende linten en kratten verven. De versiering en het ontwerp maakt hij helemaal zelf. Maar als het kersthuis open gaat, krijgt hij wel hulp van vrienden en familie. "Zo is het voor mij een heel jaar Kerstmis."

Het kersthuis is nog open tot 17 januari. En de laatste bezoekers gaan een beetje mee helpen opruimen, want ze mogen snoepen van de 2.500 wit en rood gestreepte suikerstokken die nu een stukje van de decoratie vormen. 

Meest gelezen