Videospeler inladen...

In het hoofd van Kobe Desramaults

Eerst zou er een boek komen over In de Wulf, het vorige restaurant van Kobe Desramaults. Maar hij besloot dat restaurant te sluiten, en daar zou dan het boek dan over gaan, die sluiting. Of moest het boek dan over de opstart van zijn nieuwe, tijdelijke restaurant, Chambre Séparée in Gent, gaan? Het werd uiteindelijk een mix van sluiting, overgangsperiode en heropening, zonder recepten, maar met inzichten over eten, geïllustreerd met prachtige foto's. 

Rusteloos

Het is maar één van de woorden die je associeert met Kobe Desramaults, maar het is wel een belangrijk. In de Wulf sluiten omdat het voor hem de enige mogelijke weg was, velen hadden twijfels of verklaarden hem halfgek.

Nu draait Chambre Séparée op volle toeren, in Gent, ver van de Westhoek en van het landelijke Dranouter. Een tijdelijk project, tot 2020, dat staat vast. En daarna? Daar is de rusteloze Kobe al mee bezig, of wat dacht u.

Dankzij foto's kijken we in de keuken, in de zaal, in het hoofd van de chef. Geen geregisseerde of geposeerde portretten, wel blikken door een 'onopvallende' lens, een vlieg op de muur, een vlieg in de keuken.

Het boek 'Kobe Desramaults' is uitgegeven bij Kannibaal.

Meest gelezen