Herbekijk: "Media Fast Forward", of hoe u het nieuws in de toekomst zal volgen

Bekijkt u morgen het nieuws in 360 graden in een virtual reality-bril of op het scherm van de koffiezet? Op de conferentie "Media Fast Forward" in de Bozar in Brussel slaan de technologiesector en de media de handen in elkaar om nieuwe vormen van mediagebruik af te stemmen op de gebruiker: u en ik. U kunt de livestream van dit evenement hieronder herbekijken.

Stel u een dag voor dat u fris en monter opstaat en nog voor u de radio aanzet, uw virtuele realiteit-bril opzet, even snel het nieuws meepikt in 360 graden. Terwijl u de koffie laat lopen, verschijnt op uw slimme koffiezet een breaking news-notificatie. De kinderen zitten op de Ketnet-app al naar nieuws op kindermaat te kijken, dat u de avond voordien al zag, verpakt in een nieuwsitem op televisie of via een nieuwe videospeler op uw telefoon of op uw computer waar de VRT deel van uitmaakt.

Een scenario dat in de toekomst perfect mogelijk is. Een toekomst waarin nieuws, journalistiek, media en technologie hand in hand gaan.

Met die nieuwe vormen van media wordt al volop geëxperimenteerd en onderzoeksprojecten worden opgezet. De handen worden in mekaar geslagen. En die samenwerkingen wil de VRT met de conferentie "Media Fast Forward" ondersteunen: de kennis van mensen uit de technologie- en mediawereld samenbrengen om nieuwe vormen van media af te stemmen op de mensen die die media dagelijks gebruiken: U.

Meer dan 40 start-ups tonen in Bozar de nieuwe technologieën waar ze aan werken. Sprekers van over de hele wereld delen hun visie op de media en collega’s van Studio Brussel, VRT NWS, De Standaard, Google, Vice, vertellen hoe zij al elke dag aan de slag gaan met nieuws op een nieuwe manier. Herbekijk de live-uitzending hieronder:

Deel 1

Deel 2

Meest gelezen