Netflix zet "House of cards" zonder Kevin Spacey voort

Kevin Spacey zal niet meespelen in het 6e en laatste seizoen van "House of cards". Dat heeft Netflix laten weten. De streamingdienst zal slechts 8 afleveringen maken in plaats van 13.

Sinds Kevin Spacey in ongenade is gevallen na talrijke beschuldigingen van seksueel misbruik, is het de vraag die alle fans van "House of cards" zich stellen: hoe moet het voort met de populaire serie van Netflix waarin hij de voorbije jaren de hoofdrol speelde?

Vandaag geeft de streamingdienst eindelijk het antwoord: Spacey zal niet meespelen in het 6e en laatste seizoen. Het zal ook slechts 8 afleveringen tellen in plaats van de gebruikelijke 13.

De opnames waren al begonnen, maar zijn vorige maand stilgelegd nadat het schandaal rond Spacey was losgebroken. Netflix is van plan de opnames begin 2018 te hervatten.

Nu Spacey uit "House of cards" verdwijnt, gaat alle aandacht naar Robin Wright. Zij speelde sowieso al een prominente rol als Claire Underwood en krijgt in het nieuwe seizoen alle aandacht.

"House of cards" is niet de enige productie die Spacey afdankt. Eerder besloot Ridley Scott hem door Christopher Plummer te vervangen in zijn nieuwe film "All the money in the world" hoewel die al zo goed als af was.

Meest gelezen