210 miljoen jaar oud fossiel wordt in elkaar gepuzzeld

In het museum voor Natuurwetenschappen in Brussel wordt volgende week een nieuwe dino voorgesteld. Het gaat om een 210 miljoen jaar oud fossiel van een plateosaurus, Ben genaamd. De medewerkers van het museum puzzelen Ben deze week in elkaar.

Aan het grote puzzelwerk is ruim anderhalf jaar voorbereiding voorafgegaan. Onder meer Aldo Impens (links op de foto) en vrijwilliger Victor Calle werkten mee aan het restaureren van de meer dan 200 fossiele botten. In de video onderaan geeft Victor meer uitleg bij de verschillende stukjes van 'puzzel Ben'.

Als de puzzel klaar is, zal het grote publiek vanaf 15 december met Ben kunnen kennismaken. En dat zal van heel dichtbij zijn, want in tegenstelling tot de bekende iguanadons van Bernissart, zal Ben niet achter glas staan.

Meest gelezen