Belga

Swissport mag vliegtuigen Brussels Airlines blijven afhandelen

Swissport heeft net als de voorbije jaren het contract in de wacht gesleept voor de afhandeling van vliegtuigen van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines.

Het huidige contract loopt af eind januari. De nieuwe overeenkomst tussen Brussels Airlines en afhandelaar Swissport loopt drie jaar. Het contract met Brussels Airlines is erg belangrijk voor Swissport. Het is goed voor 60 procent van het huidige totale volume van Swissport Belgium. Er zijn honderden banen van afhankelijk.

In augustus werd nog gestaakt bij Swissport, met veel hinder tot gevolg bij Brussels Airlines. Dat zette kwaad bloed bij de luchtvaartmaatschappij. Begin oktober sloten de vakbonden en directie bij Swissport echter een akkoord. Ze engageerden zich om te werken aan een beter sociaal klimaat bij de afhandelaar. Het feit dat dat bonden en directie bij Swissport de strijdbijl begraven, was een "belangrijk signaal" om het contract dan toch opnieuw binnen te halen, klinkt het.

Meest gelezen