© VRT - Joost Joossen

Thomas Vanderveken enkele dagen voor optreden: "RSV heeft ons gezin in zijn greep"

"RSV heeft ons allemaal in zijn greep." Deze boodschap heeft Thomas Vanderveken gisteren op zijn Instagramaccount gepost. Zijn zoontje Otto is geveld door het virus en ook de rest van het gezin blijft niet gespaard. Vanderveken speelt donderdag in De Bijloke het pianoconcerto van Grieg. Dat optreden zou niet in het gedrang komen. 

"Het blijft spannend tot de laatste dagen", schreef Vanderveken gisteren. "RSV heeft ons allemaal in z'n greep. Duizelig, moe, dutjes overdag... ik had me de laatste rechte lijn anders voorgesteld. Maar hee, ook solisten maken dit mee. En donderdag speel ik (hopelijk) met @brusselsphilharmonic. Dat zou nog eens mooi zijn! #thomasspeelthetziekhard"

Het concert donderdag zou dus niet in het gedrang komen. "Thomas verzorgt zich momenteel en rust uit", zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem in Het Nieuwsblad. 

De voorbereidingen voor het concert zijn op woensdagavond op Canvas te volgen in het programma "Thomas speelt het hard", de afleveringen zijn ook te bekijken op VRT NU

Meest gelezen