Treinreizigers in het donker in station Vilvoorde

Treinreizigers hebben vanochtend even in het donker hun weg moeten zoeken in het station van Vilvoorde. Mensen haalden hun gsm boven en gebruikten die als zaklamp om zich een weg te banen door het verouderde station. De NMBS belooft noodverlichting.

Treingebruikers moesten vanmorgen in het donker hun weg zoeken in het station van Vilvoorde. Veel mensen maakten gebruik van de zaklamp van hun gsm om de trappen te kunnen zien.

Bij renovatiewerken aan het verouderde station is een kabel geraakt.  De NMBS plaatst nu noodverlichting zodat de avondspits veiliger kan verlopen. Om de verlichting weer helemaal te doen werken, moet een nieuwe kabel worden gelegd.

Excuses NMBS

NMBS-woordvoerder Bart Crols beseft dat het gevaarlijk is in het donker in het station. "Wij bieden onze excuses aan en gaan zorgen dat er vanavond al noodverlichting is en dat een derde van de lampen brandt", zegt hij. "We gaan er met man en macht voor zorgen dat er morgenavond weer licht is, want 's ochtends en 's avonds is het vroeg donker."

Meest gelezen