Incident met gewapende man in Drongen

In Drongen, bij Gent,   heeft zich een incident met een gewapende man voorgedaan. Eerst was er sprake van een gijzeling, maar dat bleek dan toch niet het geval te zijn. 

Gisterenavond kreeg de politie rond 22 uur een melding dat een man amok maakte in Drongen. Toen de politiediensten ter plaatse kwamen, zagen ze hoe een gewapende man zijn woning binnenging. Hij weigerde vervolgens naar buiten te komen. Rond 2 uur 's nachts konden de speciale eenheden de man overmeesteren en arresteren. 

Waarom de verdachte zich zo gedroeg, is momenteel nog niet duidelijk. Even werd er gedacht dat hij zijn 84-jarige vader ook gegijzeld had, maar het parket zegt dat daar voorlopig geen aanwijzingen voor zijn. 

De gewapende man is nu aangehouden door de onderzoeksrechter. Zijn vader is door het parket rechtstreeks gedagvaard: hij moet begin januari al voor de rechter verschijnen omdat hij een politieman had geslagen.

 

Meest gelezen