Videospeler inladen...

Aantal woninginbraken in West-Vlaanderen fors gedaald

De West-Vlaamse politiezones hebben goed nieuws: tussen 2015 en nu zijn de cijfers van woninginbraken spectaculair gedaald.

Het aantal inbraken in West-Vlaanderen is fors gedaald. De cijfers zijn een derde tot de helft afgenomen, soms zelfs met nog lagere uitschieters. Zo is het aantal inbraken in de politiezone Spoorkin (Alveringem, Lo-Reninge, Veurne) vandaag een tiende van wat het was in 2014.

Grenscontroles

Na een reeks aanslagen in Frankrijk en België, hebben de politiediensten de landsgrenzen beter bewaakt uit angst voor terroristen. Dat heeft blijkbaar ook de inbrekers tegengehouden. Er ontstonden ook steeds meer buurtinformatiewerken en sociale media helpen intussen ook om te waarschuwen tegen dieven.

Ook gewone burgers hebben steeds minder schroom om de politie te contacteren als ze iets verdacht opmerken. Die drempel is weggevallen.

Cybercriminaliteit

De inbraken in huizen mogen dan wel afnemen, de dieven worden ook slimmer en proberen ons nu steeds meer te bestelen via internet. De West-Vlaamse politiezones zagen dan ook een nieuw type politieagent ontstaan. Eén die zich bezighoudt met de strijd tegen cybercriminaliteit.

Meest gelezen