Videospeler inladen...

Achter de schermen van "Falstaff": varkenskoppen en kippendijen

Volgende week woensdag gaat in Antwerpen de opera "Falstaff" in première, geregisseerd door Oscarwinnaar Christoph Waltz. Wij namen al eens een kijkje achter de schermen en bezochten het rekwisietenatelier.

Deze week gaat in Antwerpen de opera Falstaff van Guiseppe Verdi in première. Deze nieuwe productie van Opera Vlaanderen wordt door niemand minder dan Christoph Waltz geregisseerd, de wereldberoemde acteur, die voor zijn rollen in "Inglourious basterds" en "Django unchained" van Quentin Tarantino een Oscar won. Voor Waltz is deze productie na "Der Rosenkavalier"  zijn tweede regie voor Opera Vlaanderen.

VRT NWS ging achter de schermen kijken in het rekwisietenatelier
van de Opera Vlaanderen Gent. Onder leiding van Erlinde Peeters is daar gewerkt aan de overdadige eettafel van schrokop "Falstaff". Opvallend daarbij is de verfijning tot in het kleinste detail en de grote toewijding die het rekwisietenteam aan de dag legt.

Meest gelezen